Kiki, Dnevnici kuhanja
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Don Genovese
-
kiki
Od govneta pivo
Danas ćemo probat napravit pivo od govneta. Ako ne uspije, uvijek mogu Sileta optužit da me nagovorio a ako uspije, zasluge pripisat sebi. He he he! Detalji docnije.
- isvara
- Kontakt:
-
kiki
10 kuvanje
Dakle, naiđem ti ja kod Nikca i Sileta, a oni taman imaju đavolje ukomljavanje nekakvog Stouta 66,6C. Kad se ukomljavanje zgotovilo, vade ti oni slad i Sile ti meni veli:
"Evo Kiki, mogao bi iskoristiti ovaj slad pa da skuvaš još jednu pivu?"
Hm... Prvo sam se nasmijao a potom si rekoh: Pa zašto ne, baš je lip dana a ja nemam pametnija posla. Tutnio mi odma i neki staaari Fuggles, otišao od komšije posudit kesicu safalea i kupit kilo šećera da malo podebljam taj odslađeni slad i odradio s njim dva ispiranja.
O.g. ispao 1.032. Nije tako ni loše, za sad.
Malo sam se uplašio za boju, ali ni ona nije tako loša. Vidit ćemo za 45 dana šta će ispast od toga, ali napravio sam to čisto iz znatiželje. Krknio sam 15 grama Simcoea i u 30 i 45 min po 33 grama Fugglesa. Eto meni crnog piva za goste. Buhahaha!
Živi bili pa pili, javim rezultate.
Hm... Prvo sam se nasmijao a potom si rekoh: Pa zašto ne, baš je lip dana a ja nemam pametnija posla. Tutnio mi odma i neki staaari Fuggles, otišao od komšije posudit kesicu safalea i kupit kilo šećera da malo podebljam taj odslađeni slad i odradio s njim dva ispiranja.
O.g. ispao 1.032. Nije tako ni loše, za sad.
-
kiki
- slawoner
Re: 10 kuvanje
i dobio dampfbier bavarski pivski stil koji se jos naziva 'pivo siromašnih', a nastaje upravo kako si opisao - ekipa bi uzimala trop iz lokalne pivovare i kod kuće od toga kuhala vrlo slabo ali osvježavajuće i pitko pivo...Samo što u originalni dampf ide weizen kvasac, pošto je pivo 'pretanko' i nema previše okusa, onda dobije od weizen kvasca jednu punoću i voćkasti okus...kiki je napisao/la:Dakle, naiđem ti ja kod Nikca i Sileta, a oni taman imaju đavolje ukomljavanje nekakvog Stouta 66,6C. Kad se ukomljavanje zgotovilo, vade ti oni slad i Sile ti meni veli:
O.g. ispao 1.032. Nije tako ni loše, za sad.Malo sam se uplašio za boju, ali ni ona nije tako loša. Vidit ćemo za 45 dana šta će ispast od toga, ali napravio sam to čisto iz znatiželje. Krknio sam 15 grama Simcoea i u 30 i 45 min po 33 grama Fugglesa. Eto meni crnog piva za goste. Buhahaha!
Nemojte šta zamjerit i pozdrav'te kod kuće!
-
kiki
Pivo od Tropa (De elite)
Ako praviš pivo od tropa, sigurno se ne možeš svrstati u pivarsku elitu. Dakle dajem sluźbeni naziv ovom pivarskom stilu " Tropa de elite" 
- Vujo33
Re: Pivo od Tropa (De elite)
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HAkiki je napisao/la:Ako praviš pivo od tropa, sigurno se ne možeš svrstati u pivarsku elitu. Dakle dajem sluźbeni naziv ovom pivarskom stilu " Tropa de elite"
„Ah, pivo, moja jedina slabost. Moja ahilova peta, ako baš hoćeš."
- Don Genovese
Ako ti se trop ohladio do ponovne obrade ispod cca 50 i nekih °C, onda ne pitaj zašto ti piva ima ovo i ono, a nema nešto što nema ili ima drugačijekiki je napisao/la:Ako praviš pivo od tropa, sigurno se ne možeš svrstati u pivarsku elitu. Dakle dajem sluźbeni naziv ovom pivarskom stilu " Tropa de elite"
Slad je, poslije vode najjeftinija sirovina, a ti se baš s tim zajebavaš
I staaari Fuggle?
Imaj sad puuuuno sreće da to bude ikome uopće za piti, a o trudu, usranim (kontaminiranim) fermentorima, da ti i ne pišem. Oprosti, ali morao sam.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.
-
kiki
- AlkoholUnited