MBC pivovara
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Svarun
-
kiki
- Poljo
Recenzent sa ratebeera koji je degustirao i ocijenio preko 4500 različitih pivi, ako on nema kredibilitet za ocijenit par domaćih craftova ne znam tko ima.Svarun je napisao/la:E, reference tima stručnjaka su vrh, recenzent sa ratebeera, neki vinar i vlasnik kafića.
Isto tako izostavljaš da je "vlasnik kafića" vlasnik kultnog tolkien's-a koji u ponudi ima širok izbor pive iz svih krajeva. Sigurno ih je i on sam probao preko nekoliko.
Za vinskog someliera se slažem.
- MarkoRB
- Kontakt:
Pa ono, osoba koja je recenzirala preko 4500 piva, po čemu je druga u državi, koja je 10 godina administrator eto tog nikakvog najvećeg svjetskog sajta o pivu, od čega je zadnje 2 godine izabrana za najboljeg admina eto tog samo najvećeg sajta o pivu na jebenom internetu, usput je bila i sudac na zadnjih nekoliko pivskih natjecanja tu i držala je više, šta većih, šta manjih predavanja o pivu. E da, i kuha san pivo i sudjelova u više kuhanja, ako je to neki ključni argument.Svarun je napisao/la:E, nemoj zajebavat da ti je pivo 12 kn u Crafta... bokte teško češ se ti obogatiti tako![]()
E, reference tima stručnjaka su vrh, recenzent sa ratebeera, neki vinar i vlasnik kafića. Pa ti kuvaj zajebavaj se onda ti dođe lik i kaže da pi ti pivu diskvalificirao na vinskom natjecanju. OWNED
Koga bi ti molin te? Ajde, koga? Uzea je i čovika koji je "vlasnik kafića", da, vlasnik kafića koji je u doba davno prije nego što si ti ima koncept da postoji nešto van ŽKPa bia jedan od dva u državi koji je eto imao nešto šta se moglo zvati izborom crafta i "crafta". Nije vrhunski stručnjak? Nije, ali nije ni za sprdat se. Naročito kad su tražili trojicu iz različitih pivskih sfera. Za treće misto je dobia odjebnicu od hrpe ljudi jer je tajming bia loš. Čovik se interesira žešće za pivo, a za ovakav test, koji ni ne tvrdi da je profesionalan, iskustvo identifikacije okusa koje osjeti nije za bacit.
Bitno je srat, posrat je najbolje. Ajmo još malo srat, po mogućnosti jalno. Jer zašto ne?
- MarkoRB
- Kontakt:
Šta se tiče članka, sama je degustacija bila određena kvalitetnije nego šta je na kraju ispa članak. Sve je pretjerano sažeto, hrpa se sadržaja izgubila ili iskrivila u prebacivanju na papir, i to je to. Nije najbolje kako je moglo ispast.
Mance, inače, bravo, masu bolje nego prvi put kad san ga pia!
Jedva čekan u nekon normalnon okruženju probat opet.
Neka piva su bila u puno boljen stanju nego šta su inače - Velebitsko je bilo doslovno bez greške, pivo na kojen san se opeka masu puta u zadnjih 7-8 godina ovaj put doslovno bez ičega za zamjerit.
ABA je zato bila nikad gora. Nije to smilo izać na tržište. :/ Šteta baš.
@Poljo: Vidin da smo se poklopili, hvala!
Mance, inače, bravo, masu bolje nego prvi put kad san ga pia!
Neka piva su bila u puno boljen stanju nego šta su inače - Velebitsko je bilo doslovno bez greške, pivo na kojen san se opeka masu puta u zadnjih 7-8 godina ovaj put doslovno bez ičega za zamjerit.
ABA je zato bila nikad gora. Nije to smilo izać na tržište. :/ Šteta baš.
@Poljo: Vidin da smo se poklopili, hvala!
- slawoner
A trebalo nam malo da uđemo u šemu i da se naviknemo na postrojenje i da sve sjedne na svoje mjesto... One prve ture su naspram ovog sto sad radimo nebo i zemlja...MarkoRB je napisao/la:
Mance, inače, bravo, masu bolje nego prvi put kad san ga pia!Jedva čekan u nekon normalnon okruženju probat opet.
Nemojte šta zamjerit i pozdrav'te kod kuće!
-
kiki
- Poljo
Bas mi je cudno bilo da je aba dobila tako losu ocijenu.. Meni je inace ta piva uvijek bila ok (kao entry level craft) lagana u rangu lagera na koje su svi navikli sa ugodnom hmeljskom aromom..MarkoRB je napisao/la: ABA je zato bila nikad gora. Nije to smilo izać na tržište. :/ Šteta baš.
I od dosta ljudi koji su ju probali sam cuo slicne dojmove
All in mi bas nikad nije legao..
-
Sirovina
Kad sam ju prvi put pio u Old School Pubu u Opatiji, imala je dobru pjenu, lagane mjehuriće i ok lagano zahmeljeno, da se osjeti malo voćniji štim.Poljo je napisao/la:Bas mi je cudno bilo da je aba dobila tako losu ocijenu.. Meni je inace ta piva uvijek bila ok (kao entry level craft) lagana u rangu lagera na koje su svi navikli sa ugodnom hmeljskom aromom..MarkoRB je napisao/la: ABA je zato bila nikad gora. Nije to smilo izać na tržište. :/ Šteta baš.
I od dosta ljudi koji su ju probali sam cuo slicne dojmove
All in mi bas nikad nije legao..
Sad sam ju pio u 2 različita puba u Rijeci i bila je totalno flat, bez ikakvih mjehurića, bez pjene. Samo se osjetilo malo hmelja i doslovno ništa drugo. Ko zna gdje su se držale u transportu, malo na suncu vani dok se ne ukrca u neko skladište i tako. Al šta ja znam, nisam ekspert. Još
Drugi tjedan mi nadam se dolaze rođaci iz požege pa mi valjda neće zajebat transport slawonera.
- Poljo
A to pustanje losih batcheva na trziste je vec postalo the thing u hrvatskom svijetu craft pivarstva.. Sad aba, varionica vec x puta, pa cak i nova runda.. Sigurno je bilo jos slucajeva za koje ne znam, sto je malo zalosno.. Valjda su troskovi preveliki pa se svi vode APP (ako prodje prodje) principom.. Po meni samo ruse ugled prvo sebi a onda i cijelom craft pokretu.. Vec nekoliko puta vodim ljude da probaju sta je dobra piva, i onda narucimo dodje kiselis, ili nesto razvodnjeno bez okusa.. Po cijeni od 20ak kn.. Naravno da su reakcije ljudi nakon toga "jebo ti taj craft daj ti meni zuju" s cim su u tim trenutcima cak potpuno u pravu.
-
marbos
za puštanje lošeg piva u krajnju prodaju najčešće i nisu krivi sami pivari, loše pivo ne izlazi iz pivovare. Danas masa lokala hoće imati craft piva, ne filtlirana , ne pasterizirana, bez konzervansa... a da zato nema uvijete u svom skladištu. Malo koji lokal ima hladnjaču za čuvanje takvog piva, a to je nama izuzetno važno, a svi uzimaju više piva nego što može stati u frižidere. Ne obučenost konobara i ne susretljivost je poseban problem, jer u craftu su ovakvi slučajevi mogući jer naše pivo uistinu nije trajno i stalno, te se s vremenom mijenja. Stoga u kušanju i ocijenjivanju treba obratiti pažnju i na tu činjenicu, te bi se piva trebala kušati i ocijenjivati pojedinačno u jednakim uvijetima i starostima, sa isključenim faktorima koji su proistekli usljed manipulacije pivom u distribuciji.Poljo je napisao/la:A to pustanje losih batcheva na trziste je vec postalo the thing u hrvatskom svijetu craft pivarstva.. Sad aba, varionica vec x puta, pa cak i nova runda.. Sigurno je bilo jos slucajeva za koje ne znam, sto je malo zalosno.. Valjda su troskovi preveliki pa se svi vode APP (ako prodje prodje) principom.. Po meni samo ruse ugled prvo sebi a onda i cijelom craft pokretu.. Vec nekoliko puta vodim ljude da probaju sta je dobra piva, i onda narucimo dodje kiselis, ili nesto razvodnjeno bez okusa.. Po cijeni od 20ak kn.. Naravno da su reakcije ljudi nakon toga "jebo ti taj craft daj ti meni zuju" s cim su u tim trenutcima cak potpuno u pravu.