Brewdog i Weihanstephaner

... razne, manje tehničke diskusije

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

ja_jesam

Post Postao/la ja_jesam » čet ožu 27, 2014 8:30 am

hahahahaha pa to je to. svako zna što oće ;). al kad buš se jednoć zasitil tog što piješ, morat ćeš posegnut za ovim pivima da vidiš što dalje ;). baš me zanima kaj buš reko nakon konferencije, ako dođeš naravski što toplo preporučam da dođeš ;).

davorst

Post Postao/la davorst » čet ožu 27, 2014 8:35 am

Slažem se definitivno. Dođem u neka bolja vremena, na žalost sada nisam u mogućnosti :(
Da me netko ne shvati pogrešno, svi ste vi moji uzori!
Kruha i piva! Pozdrav, Davor

petro

Post Postao/la petro » ned tra 13, 2014 1:56 pm

Probal sam danas konačno jednu pivu pivovare Brewdog i to 5 A.M.Saint kupljena u intersparu za 19 kn 0.33l.Šta reći osim da mi je piva fenomenalna!Takve hmeljne arome a piše na netu da je ibu 35,korišteno 7 vrsta hmelja.Jebote nisam dal ženi da opere čašu nakon ručka jer još šnjofam arome iz prazne čaše.Naravno da sam škrtac uzel samo jednu bocu i još mi je i žena malo ukrala.Oduševljena je kao i ja.Da mi je netko prije bavljenja ovim hobijem rekel da bum bil oduševljen sa pivom tako izraženih hmeljnih aroma ne bi vjeroval.Od kad kuham svoje stalno pomičem hmeljne granice al sad vidim da moram još puno žganaca popat da dobijem ovak nekaj.

Artanis

Post Postao/la Artanis » ned tra 13, 2014 4:48 pm

petro je napisao/la:a piše na netu da je ibu 35,korišteno 7 vrsta hmelja.Jebote nisam
http://www.brewdog.com/beer/5am-saint

Ovdje na njihovim stranicama piše IBU 25, no negdje sam također vidio 35. Ako nemaš sve te hmeljeve, probaj sa citrom, dosta je slično, no sigurno manje kompleksno.

pklicov

Post Postao/la pklicov » ned tra 13, 2014 11:17 pm

S time da na mojoj etiketi piše hoppy red ale a na njihovom sajtu iconoclastick amber ale :). Valjda to oni u hodu mjenjaju. Ali da, i meni se učinilo da ima manje IBU-a a više arome hmelja od suhog hmeljenja

Oskar

Post Postao/la Oskar » pon tra 14, 2014 12:00 am

petro je napisao/la:Probal sam danas konačno jednu pivu pivovare Brewdog i to 5 A.M.Saint kupljena u intersparu za 19 kn 0.33l.Šta reći osim da mi je piva fenomenalna!Takve hmeljne arome a piše na netu da je ibu 35,korišteno 7 vrsta hmelja.Jebote nisam dal ženi da opere čašu nakon ručka jer još šnjofam arome iz prazne čaše.Naravno da sam škrtac uzel samo jednu bocu i još mi je i žena malo ukrala.Oduševljena je kao i ja.Da mi je netko prije bavljenja ovim hobijem rekel da bum bil oduševljen sa pivom tako izraženih hmeljnih aroma ne bi vjeroval.Od kad kuham svoje stalno pomičem hmeljne granice al sad vidim da moram još puno žganaca popat da dobijem ovak nekaj.
Potpisujem, 5am Saint je jedna od najboljih piva koje sam pio. Probao Punk, Hardcore, Dogmu i 5am Saint i potonja mi je najbolja. Definitivno ću je probati klonirati čim skupim malo više znanja. Trenutno uživam u čaši svog alt-a - jest da ima bugova i prostora za poboljšanje, ali tako pašeee...

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pon tra 14, 2014 12:27 am

Dečki, IBU (gorčina) i aroma nemaju nužno ni obavezno uzročno-posljedičnih veza.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

mali badem

Post Postao/la mali badem » pon tra 14, 2014 1:40 am

Oskar je napisao/la:
petro je napisao/la:Probal sam danas konačno jednu pivu pivovare Brewdog i to 5 A.M.Saint kupljena u intersparu za 19 kn 0.33l.Šta reći osim da mi je piva fenomenalna!Takve hmeljne arome a piše na netu da je ibu 35,korišteno 7 vrsta hmelja.Jebote nisam dal ženi da opere čašu nakon ručka jer još šnjofam arome iz prazne čaše.Naravno da sam škrtac uzel samo jednu bocu i još mi je i žena malo ukrala.Oduševljena je kao i ja.Da mi je netko prije bavljenja ovim hobijem rekel da bum bil oduševljen sa pivom tako izraženih hmeljnih aroma ne bi vjeroval.Od kad kuham svoje stalno pomičem hmeljne granice al sad vidim da moram još puno žganaca popat da dobijem ovak nekaj.
Potpisujem, 5am Saint je jedna od najboljih piva koje sam pio. Probao Punk, Hardcore, Dogmu i 5am Saint i potonja mi je najbolja. Definitivno ću je probati klonirati čim skupim malo više znanja. Trenutno uživam u čaši svog alt-a - jest da ima bugova i prostora za poboljšanje, ali tako pašeee...
čim prije -tim bolje , hrlim put MBR-a (još mi je ta ostala ) da čujem oćem to pričate . Dogma me se jako dojmila , malo sam je probao ...osjetilno odgonetnuti , al ne kanim se tako skoro igrati s medom. kad potisnem tu slatkoću ( ne pretjeranu ) jako puno zanimljivih okusa se tu našlo , skladnih i ugodnih .......Ž

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pon tra 14, 2014 1:45 am

Molim te, bademe, uzmi dvije i za mene, vratim ciljano, s kamatama, kad se vidimo. Moram imat' za arhivu. Ako nisi "u stisci". Tko zna kad ću ja iz ove selendre nabasat' na istu?
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

mali badem

Post Postao/la mali badem » pon tra 14, 2014 1:54 am

5.am ili Dogmu ?? piši na pm rodoslovlje da ti potisnem Tiskom nebili se malo odmorio od svojih piva hehehe :hmelj: :pivo3:

Odgovori