Postao/la Don Genovese » sub pro 06, 2014 10:02 pm
Pokušavajući "od prve" iz naslova otkriti što je razlog pokretanja ove teme, palo mi je prvo na pamet da se Luki nije svidjela inicijativa da su se domaći craftići prvo uhvatili zadatka da nama kao nesuđenim amerikancima trebaju injektirati poslastice koje se tamo, u tim dijelovima svijeta već dugo uspješno prezentiraju i prodaju. Kako je sam naslov teme dijelom meni malo i zbunjujuć', a Luka ga nadalje razjašnjuje kako želi i pale ale belgijanke, pa da ne otvaram novu temu, ja bih ga nadopunio da bi se meni u toj ponudi jaaako svidjele i ostale pale ale inačice, npr. engleske, kojih ima poprilično. Pa i German pale alea ima u tradiciji nekoliko. I ...
No, nadam se da će Luka, kao i ja doživjeti ovaj trenutak kao presedan koji je kao takav bio samo brutalan odgovor na postojeću situaciju u HR ponudi dosadne industrije i imitacije svega karboniziranog, te će novonastali kraftići vrlo brzo sjesti za stol i dogovoriti se da ne trče jedni pred druge u konkurenciji tako uskog segmenta, već će svoju ponudu usaglasiti po puno širem području znanih nam slastica, da ne razmišljamo o tome čija je APA bolja (jer su sve uglavnom jako dobre), već da se u krugu nekoliko kilometara mi, ljubitelji dobrog piva možemo naužit' svjetskog piva "do uha", a da ne "palimo" kakve imaginarne zrakoplove u nadi da ćemo ikad stići sve obići. Možda je ovo malo previše očekivanja od naše domaće craft scene za početak, no volio bih na jednom web-portalu vidjeti na prvoj stranici top ponudu barem pet pivnica u centru ZG, svaka sa svojom ponudom različitom od drugih po stilu, pa da se turisti useru od iznenađenja kako se to može doživjeti u HR, poznatoj po gospodarstvenom jednoumlju ... No, živi bili ...
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.