Otvoren web shop s opremom za kučnu proizvodnju piva.

... i ostali korisni izvori informacija

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Avatar
Don Genovese
Postovi: 2768
Pridružen/a: čet ožu 03, 2011 11:12 am
Lokacija: Kutina

Post Postao/la Don Genovese » pet svi 30, 2014 10:07 pm

Umjesto nabacivanja kamenjem, nabacujmo se radije hmeljem. I to obzirno, da se poslije isti može i skuhat'.
Nego, to znači da ste neke od navedenih primjeraka prijavili na natjecanje. Ako niste, trebali bi. Eto ostalo je još malo vremena .
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

Avatar
petro
Postovi: 862
Pridružen/a: ned svi 15, 2011 11:51 pm
Lokacija: Zagreb

Post Postao/la petro » pet svi 30, 2014 10:11 pm

admin je napisao/la:Ko od vas je stvarno probao skuhti sa tim ekstraktima pa ima iskustvo iz prve ruke o tome koliko je to stvarno grozno i "krivo" i koliko su ljudi naivni i bedasti da se time zamaraju i da to nist nevalja?????
Ja sam prije par dana probal bitter koji je šogor napravil sa zahmeljenim ekstraktom kupljenim u positivu.Piva je još mlada ali sam se iznenadil koliko je ok ispalo.Nisam probal nikad taj stil pa ne mogu usporedit ali ispalo je dobro,pitko i fino.Šogor je oduševljen.Navukao se na domaću pivu kod mene i htio je radit svoju ali mu je all grain prekompliciran,mali stan 30m2,nema mjesta veli i za takve kao on koji bi htjeli bolju pivu pit al bez previše posla i ulaganja su ovakvi ekstrakti super.

Bez obzira na njegovo trenutno oduševljenje nagovaram ga na all grain al za sad ga ne zanima.

Avatar
tinl
Postovi: 1719
Pridružen/a: sri vel 13, 2013 8:02 pm
Lokacija: požega

Post Postao/la tinl » pet svi 30, 2014 10:17 pm

Želite poručiti svekolikom all grain pučanstvu da ne kude konja kojeg nisu jahali..?? s jedne strane ste u pravu što se mene tiče a s druge strane neznam jeste li u pravu jer neznam kad nisam probao i radujem se tom trenutku jer sam po prirodi znatiželnjo biće.. Svejedno mislim da nije ni cjelokupna bit u tome kakvo je to pivo i ne kažem da nije dobro al kažem da nije moje domaće i probati ću ga i poštujem to. bez obzira na to uvijek ostaje da je meni moja snpa bila bolja od originala jer je moja i dobivena mojom mukom, pogreškama, znanjem i trudom i nikad to neću utrpat u instant limenku prema kojoj opet imam respect zbog drugih koji imaju drugačije mišljenje od mene.
in fermantation we trust

Avatar
Don Genovese
Postovi: 2768
Pridružen/a: čet ožu 03, 2011 11:12 am
Lokacija: Kutina

Post Postao/la Don Genovese » pet svi 30, 2014 10:34 pm

Tako je tinle. Osim što vjerujem jedino u dobar okus, skeptičan sam i oko mamurluka od iste, koji bi mogao vrlo sličnim simptomima žkp kategorije popratiti moj psihosomatski sustav, a što kod all grain doma napravljenog nema ni u tragovima. Ne mogu to čvrsto tvrditi, dapače, to bih volio isprobati, no razmišljanja sam da do toga fizički neće nikada doći.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

kiternas
Postovi: 329
Pridružen/a: pon vel 27, 2012 11:45 am
Lokacija: Zagreb, Dubrava

Post Postao/la kiternas » pet svi 30, 2014 11:05 pm

Probao ekstrakt i nije loše. Zapravo je izvrsno za prvi korak samo.... fora je u učenju i postavljanju viših ciljeva. All grain, pa što više stilova pa što više recepata iz vlastite bilježnice, pa prilagođavanje vode pa kristal iz vlastite sladare i brown malt iz vlastitog rola... učenju nikad kraja.

Da je đabe i lagano ne bi toliko vrijedilo.

POSITIV
Postovi: 11
Pridružen/a: pon tra 28, 2014 9:16 am
Lokacija: ZAGREB

Post Postao/la POSITIV » pet svi 30, 2014 11:09 pm

Pa to i jest najbolj ili najednostavniji način za one koji pate od manjka prostora ili manjka vremena a žele proizvesti kućno pivo, naravno kad steknu dovoljno vještine prelaze na slad što je ipak dosta zahtjevnije ,mislili smo prijaviti stout na natjecanju čisto da se takmičimo bez ambicije .

Avatar
Don Genovese
Postovi: 2768
Pridružen/a: čet ožu 03, 2011 11:12 am
Lokacija: Kutina

Post Postao/la Don Genovese » pet svi 30, 2014 11:32 pm

To je samo najjednostavniji način za dovršiti proizvodnju pive koju je proizvođač poluproizvoda već zamislio u cjelosti.
Tko želi proizvesti svoju pivu, naći će i načina, prostora, a i vremena za to učiniti kao mali proizvođač pive.
Kome se sviđa vaša ponuda, neka slobodno uživa u blagodatima ponude. Lijepo je i to da ste u svoju ponudu uvrstili i sirovine za "hrabre" :) . Trebalo bi je malo dublje i proširiti, pa ćete imati i više prometa.
Stignete još prijaviti koji svoj primjerak na natjecanje, nemojte se sramiti.
Želim Vam puno uspjeha u budućoj trgovini.

PS: U reklami na uvodnoj stranici foruma promijenite "okusu" u "ukusu".
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

Avatar
mali badem
Postovi: 3310
Pridružen/a: sub srp 02, 2011 4:09 pm
Lokacija: zagreb-južni

Post Postao/la mali badem » sub svi 31, 2014 12:10 am

neki od nas počeli smo sa back extraktom . pa poželjeli nešto drugo . cca 2 i pol su godine prošle odkako hodočastimo Ireksu da ponudi suhi ekstrakt i raspakira paletu za mikro pivare i pikopivovare.
odgovor je bio iz oblačnih visina više nego dušebrižnički.ireks.de nemože udovoljiti našem upitu jer extrakt nije dovoljno čista forma za kuhanje pive po reinhtsgbtu...... ali za kruh naš svagdašnjih što nam ga peku nočni majstori miksanjem praškova a jutrom ranim proda snena ljepotica slađanim osmjehom (... veli _ baakin vam je još topli :) hm :shock: i dedin je , da znaš :? ) ti praškovi su vrhunac i svi se kunu predsjednikovom čašću , bankarskim poštenjem i nepotkupljivim komisijama da jedemo zdravo --jer oni brinu o nama :evil: hm

na temama Ireks na ovom forumu radio se spisak zainteresiranih da raspakiramo vreču extrakta em radi startera em radi brze pive . naročito radi brze pive :pivo3:

hvale vrijedna ponuda da kušamo i popričamo . još malo , sve će doč na svoje :)

ps . a onaj bakin (kruh iz privat pekare... ) više nije topli , al je i peti dan ko 300gramski moltopren za pod ...... spreman

Asterion
Postovi: 60
Pridružen/a: pet srp 16, 2010 5:25 pm

Post Postao/la Asterion » sub svi 31, 2014 8:01 am

zanimljivo, ovoj clanak mi je bas danas iskocio na facebooku:
http://www.homebrewersassociation.org/l ... r-brewing/

Karlo1
Postovi: 2
Pridružen/a: pon kol 03, 2015 9:02 am
Lokacija: Zagreb

Post Postao/la Karlo1 » pet ruj 02, 2016 11:52 am

Ukoliko je moguce, evo preporuka tko radi dobre shopove (izrada web shopa), pa se nesto smili za bolji i kvalitetniju izradu ;)

Odgovori