Prije oko mjesec dana neplanirano sam otišao u Dublin. Planovi su trajali dva dana, tako da nije bilo taktiziranja gdje što i kako probat. Pogotovo je na skromnost izvještaja utjecala činjenica da put nisam organizirao sam pa su i prilike za probavat nešto novo bile rjeđe. Ovdje će bit navedeno nekliko piva iz lokalnih i manjih (od Guinnessa) pivovara.
Prvo...
Messrs. Maguire
Bio sam ranije tamo, otišao sam ciljano na jedan (genijalan) Rusty red ale i kad sam prolazio kraj šanka, nakon pinte crvenog, oči su mi zapele na beer engine. Toga prije nije bilo tamo

Pitao sam što je... bio je pale ale, dobro zahmeljen novijim sortama, mislim da ga je bilo i u casku. Savršenstvo u pinti. Gaziranost, temperatura, sama "glatkoća" pijenja takvog piva je neopisiva. Ali samo pivo nije bilo ništa posebno. Dobar hoppy pale ale. Ima i slika
dalje... na putu kroz Irsku, jako knap s vremenom, busevi, i ostalo, nisam baš stigao ništa, ali našao sam Murphy's stout u Galwayu. Slika je u nastavku. Jako dobar stout, pržen, ugodno gorak, gust i fin, kremast. Po meni, najbolji od velikih.
Kad smo kod stouta, naletio sam na Beamish, koji nije ništa posebno, ali na skali velikih, između Murphy'sa i Guinnessa, ni odlično ni loše. Dobar stout sve u svemu. Hvala frendici na pridržavanju.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.