Još jedno prvo pivo
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Oskar
Baš sam provjerio izgnani fermentor u hodniku. Traka veli 20/22°C, digitalni u okolini mjeri 19°C. Vrenjača miruje.OLD je napisao/la:16,17c ti je ok za taj kvasac jer računaj da ti je u fermentoru barem 2C više. Ako ti je u hodniku ta tempreatura nemoj ga pokrivati dekicom nego nekim tamnim najlonom jer ne valja da je na direktnoj svjetlosti.
A ovo da maknes od djece ti je pamtena ideja zbog CO2
- Oskar
Ja sam dobio od kolege s posla par žlica DAPa, on to koristi za vino. Mislim, je diamonij fosfat. Nema neki fini miris btw.BanjoBrewer je napisao/la:Nisam na kraju skužio jesi radio šećer ili ne? Za početak ti je malo ambiciozno da radiš i šećere, al ak te veseli zakaj ne. Ja ga radim s DAP-om, prema ovom threaduOskar je napisao/la:
4. Radim odokativni belgian candy. Na jednom mjestu vele da se u to dodaje DAP - jel to tko radio?
http://www.homebrewtalk.com/f12/20-lb-s ... nt-114837/
Ja sam super zadovoljan, no DAP je izuzetno teško pronaći kod nas, rekli mi kod nekoliko vinogradarskih distributera da se ne koristi više u vinarstvu i nitko ne prodaje. Ja imam doma jedan paketić kojem je istekao rok trajanja, za sad sam još živ
A belgian candy sam delal kad je u original receptu za Kneginječki Trapist
- drunkony
- Oskar
Mislim da miruje skroz, nisam siguran. al možda vrenjača ne dihta 100% pa CO2 izlazi sa strane.drunkony je napisao/la:Je l' jos uvek ima mehurica ili miruje skroz?
Teško sam se suzdržavao do sad da ne otvorim fermentor - idem po areometar danas popodne pa ima da otvorim, izmjerim i isprobamdrunkony je napisao/la:Bice to dobra piva, ne moze prva lose da ispadne
I dobra je ideja praviti vise, sad dok sam ove slike gledao, tesko da bih ja izdrzao da to pre roka ne probam!
Ziveli!
- Zedni
Posto ti je fermentor plasticni sigurno ga mozes malo stisnuti... stisni fermentor sve dok se vrenjaca ne digne malo, drzi tako i ako stoji na mjestu dobro dihta, ako vrenjaca pada ili cujes da zrak ide sa strane onda ti ne dihta dobro. Probaj.Oskar je napisao/la:Mislim da miruje skroz, nisam siguran. al možda vrenjača ne dihta 100% pa CO2 izlazi sa strane.drunkony je napisao/la:Je l' jos uvek ima mehurica ili miruje skroz?
On Tap:
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA
Extra Stout, ESB, APA
Fermenting:
Saaz Pale Ale
Next Brews:
Weizen, Porter, IPA
- Oskar
Viš, viš, šta ti je fizikaZedni je napisao/la:Posto ti je fermentor plasticni sigurno ga mozes malo stisnuti... stisni fermentor sve dok se vrenjaca ne digne malo, drzi tako i ako stoji na mjestu dobro dihta, ako vrenjaca pada ili cujes da zrak ide sa strane onda ti ne dihta dobro. Probaj.Oskar je napisao/la:Mislim da miruje skroz, nisam siguran. al možda vrenjača ne dihta 100% pa CO2 izlazi sa strane.drunkony je napisao/la:Je l' jos uvek ima mehurica ili miruje skroz?
Thx, čim dođem doma!
- Oskar