Stranica: 1/1.

Kontejner za pranje točionika

Postano: čet tra 29, 2010 3:08 pm
Postao/la ist
Eto trebalo bi mi to iz naslova poruke.
Sto je to uopce? Pretpostavljam da je to nekakva manja bacva koja se moze otvoriti pa se unutra ubaci neka tekucina (s cim se uopce peru tocionici?)? Eto pa ako netko zna gdje nabaviti ili prodaje molio bih da se javi.

Postano: pet tra 30, 2010 1:58 am
Postao/la admin
za koji grifer ti treba to? pošto se jelte razlikuju :)

za pranje se koristi otopina natrij hipoklorita i natrij hidroksida. Mogu uzeti pakiranje jedno, no to je 15 ili 20 litara koje se onda razrijeđuju još dodatno (tipa deci na par litara što će reći da svi peremo godinu dana :) pa mi je puno samome. Ako ima zainteresiranih pa da podijelimo mogu uzeti no sam neću...

Postano: pet tra 30, 2010 11:27 am
Postao/la ist
mislim da bi mi najvise odgovarao za karlovacko (imam grifer za bavariju, ali i tako mislim nabaviti grifer za karlovacko, pa ako netko mozda ima i jedno i drugo, jos i bolje :) )


Kolika je uopce cijena tog natrij hipoklorita? Inace kad nabavim kontejner, svakako sam zainteresiran za otopinu :)

Postano: pet tra 30, 2010 11:47 am
Postao/la admin
obicno je jedan kontejner jedan nastavak pa mi reci za koji da se raspitam? Treba nas se skupiti desetak za otopinu jer je veliko pakiranje. Ne da mi se davati 100E iz svog djepa pa da mi onda stoji doma....

Postano: pet tra 30, 2010 12:57 pm
Postao/la ist
Najvise bi namodgovarao za karlovacko i to i kontejner i grifer, ako ne karlovacko tad bavaria (za nju mi ne treba grifer, to vec imamo). Sto se tice otopine ako nije previse kvarljivo, znaci da moze trajati 2 godine recimo, uzeli bi oko 5l, da ima :)

Postano: sub svi 01, 2010 10:24 am
Postao/la admin
budem ti se raspitao za kontejner i grifer.

još neko zainteresiran za sredstvo za pranje?

Postano: sri lip 09, 2010 12:05 pm
Postao/la ist
Da li ima netko?

Moze li se recimo otvoriti bacva bavarie, oprati pa uliti tekucinu? Ono, kao napunimo bacvu od 25 l , pa ju koristimo tako za pranje cijevi.

Postano: sri lip 09, 2010 9:40 pm
Postao/la admin
pa moze no trebaju ti dvije. jedna za lužinu i još jedna s vodom za ispiranje. jednom kada razrijediš lužinu brzo ode (par dana) pa ovaj tvoj sistem bi bio dosta nepraktičan... nažalost nema baš zainteresiranih za lužinu...

A.

Postano: uto lip 15, 2010 9:29 pm
Postao/la ist
Postoji li mozda neki drugi nacin za pranje tocionika, recimo spojiti neku prskalicu tipa LINK direktno na cijev i tako procistiti cijevi?

Ako nemamo natrij hipoklorit i natrij hidroksid postoji li nesto zamjensko sto bi moglo posluziti?

Postano: sri lip 16, 2010 12:03 am
Postao/la admin
možeš koristiti varikinu... standarno sredstvo kod homebrewera. bitno je da sredstvo za čišćenje protjeraš kroz točionik. Može i bačva otvorena poslužiti no veći je utrošak CO2....

Postano: pon lip 21, 2010 9:17 pm
Postao/la marbor
ist je napisao/la:Postoji li mozda neki drugi nacin za pranje tocionika, recimo spojiti neku prskalicu tipa LINK direktno na cijev i tako procistiti cijevi?

Ako nemamo natrij hipoklorit i natrij hidroksid postoji li nesto zamjensko sto bi moglo posluziti?
Ako zelis isprobati ovaj sistem sa ručnom pumpom mogu ti poslati priključak za pranje točionika za grifere kao zagrebačke pivovare, meni neodgovara jer ne koristim takve grifere. Ovaj priključak služi za ispiranje vodom iz vodovoda ali se da lako prepraviti.