knjiga review

... i ostali korisni izvori informacija

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
400d

knjiga review

Post Postao/la 400d » ned lis 02, 2011 6:20 pm

stigla mi je knjiga Brewing Classic Styles od autora Jamila Zainasheffa i Johna Palmera.

Dugo sam se dvoumio između Designing Great Beers i ove. Na kraju sam se zaj.....

Knjiga ne sadrži ništa korisno. :D

Prvi dio knjige napisao je Palmer i tu ukratko i šturo objašnjava proceduru, opremu i sastojke (sublimacija How to brew), dok se drugi dio knjige sastoji od recepata, koji su također po meni šturo napisani. Recepti su svi napravljeni za ekstrakt, mada postoji i all grain varijanta na kraju svakog recepta.

jedina zanimljiva stvar je ta da su svi recepti urađeni prateći BJCP Style Guidelines, tako da postoji po jedan recept za sva ta piva....

uglavnom, uz internet konekciju, ova knjiga je za svakog pivara propala investicija... :(

slika
I like the smell of fermentation in the morning

Palac

Post Postao/la Palac » pet lis 14, 2011 9:38 pm

Pošalji je meni da joj se hrbata najedem. A kao nusproizvod bi ispao jedan kvalitetan PDF da se više nitko ne zezne!! ;)

Nego ovako, tražim knjigu The Homebrewer's Garden Book od braće Fisher. Samo pdf dolazi u obzir, eventualno jpezi. Strah me dati pare jer sam se već x puta zeznuo kao ti sada. Imam knjigu u nekom html formatu ali je gadno za uopće počet čitati.

Uglavnom imam cca gigu i pol brew literature u pdf-u pa tko želi neka se javi na PM. ;) samo ozbiljne ponude ;)
Volim piti i voziti, na svakome 'ko me gleda bilijarski štap slomiti, prase, janje okrenuti

franc2804

Post Postao/la franc2804 » sub lis 15, 2011 12:07 am

Palac je napisao/la:Pošalji je meni da joj se hrbata najedem. A kao nusproizvod bi ispao jedan kvalitetan PDF da se više nitko ne zezne!! ;)

Nego ovako, tražim knjigu The Homebrewer's Garden Book od braće Fisher. Samo pdf dolazi u obzir, eventualno jpezi. Strah me dati pare jer sam se već x puta zeznuo kao ti sada. Imam knjigu u nekom html formatu ali je gadno za uopće počet čitati.

Uglavnom imam cca gigu i pol brew literature u pdf-u pa tko želi neka se javi na PM. ;) samo ozbiljne ponude ;)

evo prebacio sam je u pdf..... ako hoćeš mogu cropat gornji dio stranice da se ne vidi ovo "next page" ili ako hoćeš da bude u nekom drugom formatu (ne A4). pozz
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

hrvoje461

Post Postao/la hrvoje461 » sub lis 15, 2011 6:35 am

Na proljece planiram posaditi nekolio stabljika hmelja. Nadam se da ce mi ovo biti od koristi. Hvala.

Odgovori