prvo pivo pivovare je
nefiltrirano i nepasterizirano pivo, bez aditiva i umjetnih bojila.
Ok, prvi dojmovi zvuče kao neko bikovo govno koje je ožujsko izbacilo za zbunjivanje tržišta i crafta. Ali ipak nije.. to je nezavisna "craft pivovara". Treba joj dati šansu.. i onda povežem pitanja kojima smo nedavno svjedočili tipa:Glavni sastojci su: tri vrste ječmenog slada, hmelj i kvasac.
Pivo je karakterističnog “blonde” stila, zvanog i “golden ale” – što znači blaža, laganija varijanta američkog ale piva s nešto manje hmelja i manje arome. Blonde ale je i izvorno zamišljen kao način prelaska potrošača sa komercijalnih piva na craft piva.
može hitna pomoć.
fermentacija stala na 1,022
pivo je na cc. da dignem temp. i dodam još kvasca?
ako da: dali smijem aerirat ili da samo ubacim kvasac?
Blond ale, 1.054, ukomljavanje 69C, 3 dana na 19C, 7 dana na 17C (sonda je u košuljici), US-05 bio i ponovno bi ga dodao.
odmah na početku je dodano premalo kvasca - to je bio zajeb, sad treba popravit al ne znam dal to može tako kako sam ja zamislio...
I ispadne da je pivovara koja nema pojma o pitch rateu kvasca, i nije točno sigurna čemu vrenjača služi ipak odlučila izači s tim underpitchanim promašajem od piva na tržište kao svojim prvijencem.To sam i napravio. jel bi vrenjača trebala nastavit radit?
Je li ovo craft pivovara ili bikovo govno
Živjeli