Trenutno raspolažem samo mobitelom, pa će kvaliteta fotografija biti loša.
Za početak, jedno belgijsko pivo - La Divine, koje se proizvodi u obiteljskoj pivovari smještenoj u mjestu Silly u Valoniji. Pivovara je otvorena 1850. godine i trenutno njome upravlja peta generacija obitelji osnivača. Osim "božanskoga", proizvodi još 11 vrsta piva, među kojima i pšenično pivo belgijskog stila s dodatkom soka ružičastog grejpa (nije radler!

La Divine je zlaćano-crvenkaste boje i donekle bistro, s pjenom koja brzo nestaje i tek ponegdje ostavlja slab trag na čaši. Vidio sam da ovo pivo negdje nazivaju tripelom, ali ta klasifikacija je pomalo nategnuta, budući da je sličnost s tim stilom kod ovog piva jedino visok postotak alkohola (9.5 %). Boja i okus su nešto drugačija priča. I sama pivovara pivo naziva tek "samostanskim", bez drugih epiteta.
Od piva s početnom gustoćom od 19° i tolikim postotkom alkohola očekivao bih suh okus, ali La Divine je veoma puno i gusto, kako mirisom tako i okusom. Slatke arome zadržavaju se i u ustima, gdje postaju malo bolje definirane. Prepoznajem nešto što liči na prezrelo miješano voće i tu preciznost moga nepca završava - slatkoća i esteri su vrlo intenzivni, slatkoća možda i malo prejaka za moj ukus.
Hmeljenje i nije osobito maštovito za belgijska piva: EKG i halertauski hmelj, klasično, u količini jedva dovoljnoj da izbalansira slatkoću.
Sve u svemu, ovo me se pivo, iako je dobro, nije previše dojmilo, ali mora mu se priznati odlično skrivanje alkohola! Čak i uz tako velik udio alkohola, nisam osjetio njegovu aromu.