Ja sam Luka, bavim se inoxom i u zadnje vrijeme me zovu i pivari. Jedan majstor mi je rekao da imam dobre cijene i da ih ponudim i ovdje. Uglavnom, u zadnje vrijeme pivari me traže koje-kakve bačve, kotlove, lažna dna, 2-3 termostata po bačvi, itd.
Odlično surađujem sa pčelarima i pčelarskim udrugama, te sam kroz zadnjih par mjeseci usavršio nekoliko njihovih "pomagala". Raznim nadogradnjama usavršili smo prozvode do savršenstva, a značajno smo spustili cijenu. Pa zašto to ne bismo napravili sa pivarima!?
Pošto sam odradio nekoliko narudžbi za pivare, a sada radim malo veći pivski projekt, zainteresirao sam se i za ovu sferu. Ukratko, opskrbljujem vinare, pčelare i sve ostale koji trebaju inox. Većinu radim po narudžbi, a dosta toga treba redesign ili potpuno novu ideju.
Tu sam, slušam prijedloge i zanima me tehnološki razvoj inox posuđa za proizvodnju piva. Inox se, zbog svojih divnih karakteristika (ne oksidira, podnosi zagrijavanje na visoke temperature), pokazao kao jeftin način za usavršavanje proizvodnje.
Ono što mene zanima je standard. Na koliko stupnjeva celzijevih se grije određeni predproizvod, koliki tlak posuda treba izdržati, da li lažno dno treba imati sito sa rupama od 1,5 ili 2 ili 2,2 milimetra...
Ajmo toliko za početak. Što vam treba? Što mogu napraviti za hrvatsko pivarstvo?
PS: naravno, objavljivat ću fotografije