Prvo sam imao problema sa temperaturom ukomljavanja. Nakon što sam zamiješao slad bila je 64,5 pa sam kupuće vode i zatvorio hladnjak.
Nakon 60 minuta nakon što sam iscijedio vreće ponovno sam izmjerio temp i bila je 54,5
Drugo, mislio sam da ukomljavam 1:3 (radio sam sa 3,5 kila slada) a na kraju je ispalo oko 6 litara tekućine nakon cijeđenja (mislio sam da sam počeo sa 9 litara, ali moguće da sam i to zeznuo).
Nakon kuhanja trebalo mi je 2 sata da ohladim tekućinu do 23,5 stupnjeva (nisam mogao čekati da padne niže). Na žalost sam imao samo jedan poklopac pa nisam mogao lonac zaklopiti tijekom hlađenja.
Kvasac sam topio u vodi, a onda sam skužio da bi bilo bolje da sam posipao. Uz to, frend mi je rekao da nisam smio opremu sterilizirati ujutro ako sam kuhao navečer. Uz put, ne kužim kakva je to sterilizacija kad samo pomiješam hladne vode i onog praha i pustim da malo stoji. Piše i da se ne ispire pa sam samo iscijedio svu tekućinu.
Na kraju je od 3,5 litara slada ispalo oko 9-10 litara u fermentoru. Izgleda da sam trebao i baciti ono žuto što je plutalo