proba
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- RUBY
proba
dakle sutra se kuha:
4.05 kg slad(gradiska)
450 gr prženi slad(gradiska)
4 dcl šećerni kuler
12 gr korijander(0.7/l)
20 gr narancine kore(cca 1 gr/l)
4 gr vanilija(2 stapica)
36 gr golding hmelja(3*12gr)
10 gr windsor kvasac
od ovoga cu napravit 16-17 l pive
4.05 kg slad(gradiska)
450 gr prženi slad(gradiska)
4 dcl šećerni kuler
12 gr korijander(0.7/l)
20 gr narancine kore(cca 1 gr/l)
4 gr vanilija(2 stapica)
36 gr golding hmelja(3*12gr)
10 gr windsor kvasac
od ovoga cu napravit 16-17 l pive
-
okarm
vidim da u zadnjih nekoliko pecepata ljudi koriste susenu narancinu koru. Zanima me jel uzimate iskljucivo domace provjerene narance ili ove kupovne? Naime, dokazano je da je kora kod ovih kupovnih naranci prepuna raznih otrova i koje kakvih pesticida te se nikako ne preporuca konzumacija iste...
jel bi se trebalo brinuti oko toga ili ne?
- RUBY
buky przenje je proslo ok osim smrada po kuci. znam za to odlezavanje al ja mislim ako je nesto izgorilo da ce bit izgoreno i nakon 2 tjedna,ja mislim da sam ga dobro ispekao,sad je rasprostrut na krpi i tako nek se vitri do sutra pa sta se prozme i izvitri to mu je to. a okarm sta se tice otrova i pesticida a sta je danas zdravo uopce konzumirat pored svega sta nam guraju.boj se vuka boj se lisice i nikad u šumu tako. imam jednu jedinu narancu zasadjenu u vrtu al je jos mala da bi uzivao u njoj tako da ce dok ona naraste bit dobre i ove kupovne
- buky1
ja kad sam przio taj neslađeni što sam ti reko, prvo su svi pitali šta to miriši, nakon pol sata šta smrdi a pred kraj su vikali da se nosim u tri pizde materine s tim smradom
Ja ću naribati koricu direktno u sladovinu jer nisam uspio pronaći nigdje suhu. Planiram staviti duplo više nego što bi išlo suhe...
Što se pesticida tiče, jebiga od neceg se mora riknut
Što se pesticida tiče, jebiga od neceg se mora riknut
- nrs
što se tiče tih otrova ili čega već ... stavi u naranče u 1l voe, baci šaku soli i ostavi ih 24h...okarm je napisao/la:vidim da u zadnjih nekoliko pecepata ljudi koriste susenu narancinu koru. Zanima me jel uzimate iskljucivo domace provjerene narance ili ove kupovne? Naime, dokazano je da je kora kod ovih kupovnih naranci prepuna raznih otrova i koje kakvih pesticida te se nikako ne preporuca konzumacija iste...
...to je fora iz recepta od domaćeg soka od naranča
to zvuči zanimljivo ! mljac
sretno !
nrs
-
milcha
- RUBY
dakle ide ispravak ovog recepta. umjesto svjezeg windsor kvasca stavljen je reciklirani muntons od ture koja se danas paralelno flasirala i vise sam nego fasciniran jer je vrenjaca pocela skakati nakon samo 3 sata od ubacivanja kvasca. i jos jedna izmjena je nastupila vezano za hmelj:zeni sam upropastija nailonku i ubacija jos 15 gr goldinga na suho hmeljenje. ovo bi moglo bit pivo mjaaauuuuu!!!
- RUBY
ferdo ja gustocu ne mjerim jer sam od zadnje vrice iz nove gradiske napravija 170 l onda znas kakva je piva. a sta si rekao ustvari takva je i situacija,imam flasiranu pivu od prije 10 dana,ovu sta je spominjem cu mislim za par dana flasirat a jucer se kuvala nova tura i bytheway sve to se nalazi u sobi u ormaru.
IN FERMENTUM VERITAS!!!
- 400d
u ormaru? 170 l piva?RUBY je napisao/la:ferdo ja gustocu ne mjerim jer sam od zadnje vrice iz nove gradiske napravija 170 l onda znas kakva je piva. a sta si rekao ustvari takva je i situacija,imam flasiranu pivu od prije 10 dana,ovu sta je spominjem cu mislim za par dana flasirat a jucer se kuvala nova tura i bytheway sve to se nalazi u sobi u ormaru.