Engleski je u redu. Nema problema.
Još jedno pitanje, dali soli stavljaš u vodu ili u mash?
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
Kontrolirao sam pet puta, računao i uvijek dobivam krivo.Ferdo je napisao/la:I ja planiram flaširati.Suho sam hmeljio 23.2.2011.s 30 g. cascade hmelja.
Za trenutni izračun sadržaja alkohola u pivu pomoću refraktometra koristio sam ovaj on line kalkulator:
http://www.onebeer.net/refractometer.shtml
Kad piješ možda ti nije toliko važno koliko alkohola ima. Ali kad radiš pivo prema tome kolika je gustoća (onaj FG) znaš u kojoj fazi ti je vrenje. Dali je gotovo ili ne.Alivio je napisao/la:Stvarno ne razumijem zašto se toliko opterećujete sa tim mjerenjima .
Šta mi u konačnici znači ima li pivo 5% ili 6% ili 7% alkohola ?
Po količini upotrebljenih sirovina se otprilike zna koja će količina alkohola biti
u gotovom pivu .
Ali ko voli nek izvoli.
Ja koristim psiho-fizičku analizu .
Pogledaj datum. 10.10.10. To je challenge s ovom pivo, kuhanje 10% pivo. Ako ne želiš kuhati 10%, meni nije važno. Kuhaj koje pivo želiš. Več kuhali smo ovo pivo. I ova godina, kuhat ću 11% pivo na 11.11.11. Ako želiš kuhati 5% pivo na 11.11.11, I don't care, cook whatever you want. But that's not the challenge. The whole point is to try to accept a VERY difficult challenge and play a numbers game and match the date with the percentage of alcohol. If you don't want to do the challenge, I don't care.Alivio je napisao/la:Stvarno ne razumijem zašto se toliko opterećujete sa tim mjerenjima .
Šta mi u konačnici znači ima li pivo 5% ili 6% ili 7% alkohola ?
Po količini upotrebljenih sirovina se otprilike zna koja će količina alkohola biti
u gotovom pivu .
Ali ko voli nek izvoli.
Ja koristim psiho-fizičku analizu .