Pivo od trešnje
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- Beca
Pivo od trešnje
Pošto se već može naći zrelih trešanja, zanima me dali je netko kuhao sa trešnjama i u kolikom je omjeru stavljati trešnje?
-
jux
Re: Pivo od trešnje
Ovisno o pivu koje radis,i koje "visnje",tresnje koristis .5 do 2kgBeca je napisao/la:Pošto se već može naći zrelih trešanja, zanima me dali je netko kuhao sa trešnjama i u kolikom je omjeru stavljati trešnje?
300-500grm /L. (tresnja)
150-400grm/L (visnja)
Ako koristis tresnje vise ces dobit okus po piti od tresanja,ako i to.Medjutim ima i tresanja dobrih ali ja ih nisan uspia nac.Trenutacnu kupujem visnje ako iko prodaje jeftino
- Ferdo
Re: Pivo od trešnje
http://www.pivarstvo.info/forum/viewtop ... t=vi%B9njeBeca je napisao/la:Pošto se već može naći zrelih trešanja, zanima me dali je netko kuhao sa trešnjama i u kolikom je omjeru stavljati trešnje?
Raditi ću ponovo ovog ljeta.
Opusti se i nastavi kuhati pivo
-
jux
-
jux
3 kg. Pilsner
1.5 kg. Psenicna slad
400 grm.. Ambera ili biscuita
700 grm. Svijetloga kristala
500 grm. Rizine pahuljice
Hellertau 27 grm 60min
-ll- 15 grm 15min
E sad sto se tresanja tice(2,5kg), ja sam svoje sa stabla ubra,mislim nisan ja ali sam ih isti dan ili bolje receno unutar dva sata od branja zgnjecio(napravio pire od njih,najbolje mateoda za tresnje) i kuhao na 70 C 15 min.Kad su se ohladile onda idu u secundarni fermentor
Ja sam htio naglaseni vocni karakter pa sam koristio dva zasebna kvasca i konvertazu.
Safale K-97 kvasac dobro pristaje ovom pivu,pretezno kvasci sto naginju neutralnom karakteru.
1.5 kg. Psenicna slad
400 grm.. Ambera ili biscuita
700 grm. Svijetloga kristala
500 grm. Rizine pahuljice
Hellertau 27 grm 60min
-ll- 15 grm 15min
E sad sto se tresanja tice(2,5kg), ja sam svoje sa stabla ubra,mislim nisan ja ali sam ih isti dan ili bolje receno unutar dva sata od branja zgnjecio(napravio pire od njih,najbolje mateoda za tresnje) i kuhao na 70 C 15 min.Kad su se ohladile onda idu u secundarni fermentor
Ja sam htio naglaseni vocni karakter pa sam koristio dva zasebna kvasca i konvertazu.
Safale K-97 kvasac dobro pristaje ovom pivu,pretezno kvasci sto naginju neutralnom karakteru.