jel moze netko da mi opise malo preciznije kako to ide.
imam tekuci WHITE LABS GERMAN ALE/KOLSCH YEAST - WLP029 (L).
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
najbolje je 48 sati ranije ili možda čak malo više. aeracija sladovine za starter ti je najbitnija, a s obzirom da ćeš ga raditi u maloj posudi (npr plastična boca za vodu od 5 l), ubij boga u njemu od mućkanjanewbeer je napisao/la:a uradim mini mash par dana prije. znači samo ukomim 300 g mljevenog slada od kojeg cu naredni dan raditi pivo u loncu s 2 lit vode, prokuham nekih 15 minuta za dezinfekciju (ili dok ne svedem na 1,5 litara, što daje OG od 1.040) i onda ohladim i dodam kvasac
ovaj sam post trazio 2 sata,velika hvala bob
jos jedno pitanje za 400d ili netko drugi takodje upucen,dali kvasac dodas cim se komina ohladi ili onaj dan kad ces kuhati pivo?
kako misliš mikser za kapucino? mislis s tim aerirati? nemoj tako, samo snažno promuckaj par minuta da se dobro zapjeni. drzi starter na sobnoj temperaturi, a prije dodavanja u pivo dobro je da su temperature worta i startera usklađene.newbeer je napisao/la:znaci aeracija je obavezna,ok nije problem,jeli mogu otvarati posudu sa starterom posto imam neki mikser za kapucino koji ce to dobro obaviti,i koliko cesto trebam mijesati? na kojoj temperaturi da drzim starter ta dva tri dana?