Grijaci su 5.5kW, pt100 sonde u mash tunu i na izlazu iz CFC-a. Kontroler je auber easy boil dspr120, bolesno dobra stvar, nema overshoota, nema autotunanja (nije PID), jedina "zamjerka" koja i nije toliko bitna je preciznost podesavanja temperature na 1C.
Kraj njega je i Rex C100, samo za prikaz temperature iz CFC-a (moram naljepnice promjenit)
Lazno dno je iz limasa, podignuto 6cm zbog grijaca.
CFC je 8m korugirane inox cijevi (1/2 unutarnja i 1 vanjska), laganini hladi na temp ulazne vode...
Buduci da imam kabele na oba lonca i neda mi ih se tegliti okolo dao sam zavariti potpuni ispust i sada sve perem na mjestu bez micanja. Jucer sam odradio i kuhanje, i nikad nisam imao manje nereda i nikad nisam brze ciscenje odradio. Efikacnost ukomljavanja je ispala 78%.
U prvoj verziji sustava sam imao grijac samo u lijevom loncu i sa dvije pumpe recirkulirao sladovinu i vodu da ispiranje istovremeno kroz oba lonca. Postala mi je tlaka paziti na pumpe da je nivo tekucine u oba lonca isti pa sam umjesto ugradnje nekog autospargea ubacio jos jedan grijac i maknuo jednu pumpu. Zbog naknadnih preinaka sad imam malo vise ventila nego sto mi treba