kaj si dokazal s tom akcijom1rice je napisao/la:sad sam ostavia digitalni termometar na suncu i definitivno je previsoka temperatura, lcd ekran se razlija. zadnje sta sam vidia bilo je 50 i nesto.
STC-1000 kontroler
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
- mali badem
- 1rice
radna temperatura mu je do 60, a ovo je vjerovatno bilo i više.mali badem je napisao/la:kaj si dokazal s tom akcijom1rice je napisao/la:sad sam ostavia digitalni termometar na suncu i definitivno je previsoka temperatura, lcd ekran se razlija. zadnje sta sam vidia bilo je 50 i nesto.
morat ću ga s nečim zaštitit, recimo s ovim http://www.ekupi.hr/Rolo-aluminijska-za ... 31617.aspx
Homer Simpson je napisao/la:Ah, beer, my one weakness. My Achilles' heel, if you will.
- vitez KOK
Ja imam ovaj karolifer HL 830 , i obzirom da je sct 1000 na 10 A, držat ću ga "jedinici" na kojoj "vuče" 1000W, pa nebu bilo prekomjernog zagrijavanja.
Mogu i smanjiti grijanje sa prvim potenciometrom.
Slažete li se da je to ok? Tj. nebu bilo problema sa STCom?
Mogu i smanjiti grijanje sa prvim potenciometrom.
Slažete li se da je to ok? Tj. nebu bilo problema sa STCom?
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Don Genovese
- mali badem
kontroler, iza njega je sklopnik ( ili SSR ), pa onda trošila.vitez KOK je napisao/la:bu išao sklopnik ispred kontrolera
gleda se od izvora napajanja prema trošilu .
Zadnja izmjena: mali badem, dana/u sub vel 22, 2014 2:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.
-
sina022
- vitez KOK
Posao je trajao "dva dana".
Prvo večere smo, uz nekoliko piva, sve dobro isplanirali - osmislili s koje strane ćemo "napasti" sustav za održavanje temperature u fermentacijskoj komori (1m*2m*2,3m).
Strategijom smo bili zadovoljni i tako je prva večer uspješno završena.
Danas popodne je završeno spajanje kontrolera, sklopke i karolifera. Sve radi inzvanredno
Majstor je bio mali badem.
Još jednom se lijepo zahvaljujem malom bademu, na sklopki, gostoprimstvu, susretljivosti, trudu, radu. Svaka čast majstore.
Malo prije je završena i montaža,malo se odužilo, jer sam iz mesinganih žica 3mm debljine radio šarafe tj. narezivao navoj, jer baš tih šarafa nisam imao doma dužine 8cm, i sad sve lijepo radi. Tri fermentora su unutra i "krčkaju".
Zahvaljujem se svima na informacijama.
Pivili. (sad bum "tresnuo" jedno 0,75l bitter)
Prvo večere smo, uz nekoliko piva, sve dobro isplanirali - osmislili s koje strane ćemo "napasti" sustav za održavanje temperature u fermentacijskoj komori (1m*2m*2,3m).
Strategijom smo bili zadovoljni i tako je prva večer uspješno završena.
Danas popodne je završeno spajanje kontrolera, sklopke i karolifera. Sve radi inzvanredno
Majstor je bio mali badem.
Još jednom se lijepo zahvaljujem malom bademu, na sklopki, gostoprimstvu, susretljivosti, trudu, radu. Svaka čast majstore.
Malo prije je završena i montaža,malo se odužilo, jer sam iz mesinganih žica 3mm debljine radio šarafe tj. narezivao navoj, jer baš tih šarafa nisam imao doma dužine 8cm, i sad sve lijepo radi. Tri fermentora su unutra i "krčkaju".
Zahvaljujem se svima na informacijama.
Pivili. (sad bum "tresnuo" jedno 0,75l bitter)
- mali badem
pomoći pivaru je sasvim normalna stvar ...
prije ili kasnije ti je nagrada dobra piva , a na svoje stvarno možeš biti ponosan
bila mi je čast upoznati viteza,štovatelja povjesti i tradicije, a danas , junaka zamaskiranog u civilnu odjeću 21. stoljeća bez 30 kila srednjevjekovne opreme s mirišljavom pivom u ruci
makar na forum , a još bolje uz pive........ Ž
- Don Genovese
Za kuhanje ti trebaju samo oči. Kad vidiš kako kuha, onda ti je oko 100°Clavablack je napisao/la:Jel moguće da nema NTC sondi sa navojem? Pa kako da to stavim onda u inox bačvu? Jel postoji koja druga sonda za STC-1000? Ili mi treba neki drugi kontroler pošto bi s ovim trebao kuhati?
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.