DALI SMIJEM!?
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
DALI SMIJEM!?
Molio bih Vas!? Naime u mom selu postoji manifestacija kojoj je tema sitni kolači. Tom prilikom udruge domaćica dijele kolače ali tu se nađe i razna gastro ponuda. E sad!? Pala mi je na pamet da postavim točionik i podijelim nekoliko desetaka litara pive. Čisto iz promoviranja našeg hobija. Znači NE govorim o bilo kakvoj prodaji već isključivo o dijeljenju piva.
DALI JA TO SMIJEM????
DALI JA TO SMIJEM????
- AlkoholUnited
Re: DALI SMIJEM!?
normalno da smiješ, ali ako budeš prodavao tada nastaje problem.
Dođoh, vidjeh, popih, odoh..
- oleg13
Dijeli i stavi kasicu "DONACIJE" 

- Poljo
Sluzbeno ne smijes. Ali sluzbeno ne smiju ni one dijelit kolace kao sto se ne smije dijelit ni ostala gastro ponuda.
Ali ako je to manifestacina u dogovoru s turistickom zajednicom, onda mozes racunat da se tamo nece slat razne sanitarne porezne i slicne inspekcije.
Kad se zakon doslovno tumaci ti ne smijes susjeda pozvat doma i narezat kobasicu. Kad smo kod toga bio si u prekrsaju na zahmeljenom druzanju..
Gdje su certifikati za sve one poslastice?
U biti cijelo druzenje je bilo. Jer i piva su bila poslastice.
Ali ako je to manifestacina u dogovoru s turistickom zajednicom, onda mozes racunat da se tamo nece slat razne sanitarne porezne i slicne inspekcije.
Kad se zakon doslovno tumaci ti ne smijes susjeda pozvat doma i narezat kobasicu. Kad smo kod toga bio si u prekrsaju na zahmeljenom druzanju..

Gdje su certifikati za sve one poslastice?
-
Hvala na odgovorima! Inače u pitanju je manifestacija pod nazivom "Virovska prkačijada" ( prkač je naš izraz za sitni kolač od prhkog tjesta). Normalno da je ista turistički organizirana od strane županijske turističke zajednice i same lokalne smouprave. Ove godine nam je i predsjednica pokrovitelj. Uglavnom idem pa kaj bude bude.....
- AlkoholUnited
Ma samo uživaj i ništa se nebrini, zakoni su pisani za tržište i prodaju, nemože vam nitko zabraniti da imate nešto privatno organizirano, jedini bitniji zakon kojem podliježete je da skup mora biti prijavljen a razlog prijave je da ukoliko bude problema netko mora biti odgovorna osoba (pravna ili fizička).SYRe je napisao/la: ↑ned tra 28, 2019 6:40 amHvala na odgovorima! Inače u pitanju je manifestacija pod nazivom "Virovska prkačijada" ( prkač je naš izraz za sitni kolač od prhkog tjesta). Normalno da je ista turistički organizirana od strane županijske turističke zajednice i same lokalne smouprave. Ove godine nam je i predsjednica pokrovitelj. Uglavnom idem pa kaj bude bude.....
- AlkoholUnited
Poljo možeš li mi poslati link gdje si našao gore navedene informacije o regulativama vezanim za hranu nešto me zanima pa bi malo šire proučio?Poljo je napisao/la: ↑pet tra 26, 2019 11:25 pmSluzbeno ne smijes. Ali sluzbeno ne smiju ni one dijelit kolace kao sto se ne smije dijelit ni ostala gastro ponuda.
Kad se zakon doslovno tumaci ti ne smijes susjeda pozvat doma i narezat kobasicu. Kad smo kod toga bio si u prekrsaju na zahmeljenom druzanju..![]()
Gdje su certifikati za sve one poslastice?![]()
- Pemac
jesi bio sa pivom?SYRe je napisao/la: ↑uto tra 23, 2019 11:54 pmMolio bih Vas!? Naime u mom selu postoji manifestacija kojoj je tema sitni kolači. Tom prilikom udruge domaćica dijele kolače ali tu se nađe i razna gastro ponuda. E sad!? Pala mi je na pamet da postavim točionik i podijelim nekoliko desetaka litara pive. Čisto iz promoviranja našeg hobija. Znači NE govorim o bilo kakvoj prodaji već isključivo o dijeljenju piva.
DALI JA TO SMIJEM????
https://www.zagorje-international.hr/in ... %2bprometa
-
Jesam, bilo mi je super... Nažalost ne znam stavit slike da vidite kak sam složil stol i aparaturu.
- mbed
Stavi slike na imgur.com recimo, ili takav neki sličan image hosting, pa onda ovdje stavi linkove na te slike, ili na cijelu galeriju
-
Kako si rjesio na kraju plaćanje, donacija il sta?
Imam isti problem, neki craft beer fest je na Krku, iz turističke zajednice me zovu da skuham i pripremim do 11.08. pivu i sudjelujem kao jedini lokalni homebrewer.
I da ako ima zainteresiranih da bi dosli, mogu vam rjesiti da vas pozovu direkt iz opcine i turisticke zajednice
Imam isti problem, neki craft beer fest je na Krku, iz turističke zajednice me zovu da skuham i pripremim do 11.08. pivu i sudjelujem kao jedini lokalni homebrewer.
I da ako ima zainteresiranih da bi dosli, mogu vam rjesiti da vas pozovu direkt iz opcine i turisticke zajednice
-
Ništ..postavil stol..točionik..na kriglu napisal "dobrovoljni prilog" i istočil 3 kega... niko me ništ pital nije. Normalno prije tog razgovaral sa lokalnom samoupravom koji su bili organizatori i koji su mi ustupili prostor. E sad da je doelkakov inspektor koji se npr. snočka posvadil ženom....ko zna kaj bi bilo!? Još jednom žal mi je kaj sam "čovjek z prošlog stoljeća" pa neznam deti slike svoje aparature!
p.s. obečal mi sinek da bu to napravil...al eto nema čas..počeli su praznici....
p.s. obečal mi sinek da bu to napravil...al eto nema čas..počeli su praznici....