Problem s auto siphonom
Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy
-
Problem s auto siphonom
Upravo pretočio pivo u boce sa novim auto siphonom (Ferrari sa bottle filerom).
Noćna mora!
Kroz cijev idu mjehurići zraka, u bocama pjena do vrha. Sve je dobro spojeno tvornički. Ja sam samo izvukao unutarnju cijev da ga mogu oprati prije punjenja. Dobro povlači, pumpa isto tako, ali uvlači zrak.
Što napraviti?
Inače, jedan sam naručio preko ebaya (kineski) i nije mu radio nepovratni ventil. Ovo mi je drugi i opet problemi. Izgleda da mi je najbolje vratiti se na stari način - povlačenje ustima. Tako sam natočio tri ture bez problema, a sa autosifonima samo problemi.
Noćna mora!
Kroz cijev idu mjehurići zraka, u bocama pjena do vrha. Sve je dobro spojeno tvornički. Ja sam samo izvukao unutarnju cijev da ga mogu oprati prije punjenja. Dobro povlači, pumpa isto tako, ali uvlači zrak.
Što napraviti?
Inače, jedan sam naručio preko ebaya (kineski) i nije mu radio nepovratni ventil. Ovo mi je drugi i opet problemi. Izgleda da mi je najbolje vratiti se na stari način - povlačenje ustima. Tako sam natočio tri ture bez problema, a sa autosifonima samo problemi.
-
Re: Problem s auto siphonom
Mislim da sam ti ovo već negdje odgovorio.ninoid je napisao/la: ↑pet tra 13, 2018 11:06 pmUpravo pretočio pivo u boce sa novim auto siphonom (Ferrari sa bottle filerom).
Noćna mora!
Što napraviti?
Obicno crijevo i punjac boca i deri.
Npr. ovaj: http://www.svezapivo.hr/proizvod/50
-
Jesi vidio gdje ti vuce zrak? Jel mozes zabrtvit na tom mjestu?
Ja sam isto imao kineza koji nije imao nepovratni ventil... sad imam autosifon iz SZP i nema problema... kada to rijesis ovaj stick od erde ce dodatno olaksat posao punjenja boca!
Ja sam isto imao kineza koji nije imao nepovratni ventil... sad imam autosifon iz SZP i nema problema... kada to rijesis ovaj stick od erde ce dodatno olaksat posao punjenja boca!
- Pale sam-na-svijetu Ale
ako ti vuce zrak u autosifonu kod brtve, ja sam to rijesio sa dva namota teflon trake, a mozes utocit i mrvicu vode ili rakije pa ce vuc to a ne zrak. a ako vuce na spoju autosifona i cijevi, opet malo teflona i šelna neka mala ili one plasticne vezice za stezanje
i definitivno uzmi bottle filler, par dolara sa ebaya funkcionira sasvim ok
i definitivno uzmi bottle filler, par dolara sa ebaya funkcionira sasvim ok
Beauty is in the eye of the beer holder!
- Pemac
Meni isto vuce zrak, nije mi teflon pomogao. Kad mi krene vuci zrak u onu vanjsku tubu ulijem pivu koju flasiram do vrha i miran sam 20ak minuta, i tako u krug.
- Pale sam-na-svijetu Ale
jeb... pas pa to ima lufta ko luftmadrac

Beauty is in the eye of the beer holder!
-
Imam ja bottle filer. Probati ću ovo sa teflonom, ali mislim da ću odustati od autosifona i vratiti se saugu sa ustima.
Htio sam uštediti i dva puta kupio jeftine autosifone i ...
Htio sam uštediti i dva puta kupio jeftine autosifone i ...
- Toples
- Kontakt:
što kaže narodna: presiromašni smo da bi jeftino kupovali

save a tree - drink beer
-
Prije ili kasnije dođemo do toga.