termometar za keg

... razne, manje tehničke diskusije

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
AlkoholUnited

termometar za keg

Post Postao/la AlkoholUnited » čet vel 04, 2016 9:03 am

Moze li mi netko napisati koji bi termometar bio ok ako ga zelim spojiti na kotao u kojem ukomljavam, nesto kao sto je spojeno na loncu sa linka dolje?

http://www.amazon.com/30qt-Polarware-Ke ... B003EWPCSG
Dođoh, vidjeh, popih, odoh..

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » čet vel 04, 2016 9:27 pm

Bimetalni termometar. Ovaj je poprilično skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavništvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a imaš i još jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaćim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

AlkoholUnited

Post Postao/la AlkoholUnited » pet vel 05, 2016 6:25 am

Don Genovese je napisao/la:Bimetalni termometar. Ovaj je poprilično skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavništvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a imaš i još jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaćim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Hvala ti Don, ako ne nadjem nesto jeftinije morat ce ici taj.
Ali sad bar imam neku smjernicu sto traziti.
Pozdrav!

AlkoholUnited

Post Postao/la AlkoholUnited » pet vel 05, 2016 7:14 am

Don Genovese je napisao/la:Bimetalni termometar. Ovaj je poprilièno skup. Industrijska izvedba, sve ss316 od npr. WIKA (ima i predstavni¹tvo u ZG) takav, cca 270 kn + PDV, a ima¹ i jo¹ jeftinijih, no manje kvalitetnih, po domaæim trgovinama podrumarstva. Vidio, al' ne zapamtio gdje.
Hvala ti Don, ako ne nadjem nesto jeftinije morat ce ici taj.
Ali sad bar imam neku smjernicu sto traziti.
Pozdrav!

grga-osijek

Post Postao/la grga-osijek » pet vel 05, 2016 9:43 am

prijatelju, radijalni termometar R-52 - 40mm dulina sonde, izvedba muški holender, promjer sonde 6mm, 0-120 stupnjeva , 80 mm promjer nazivni ,
cijena sitnica 600kn +pdv

- aksijalni termometar A 45 , fi 63 , duljina sonde 160mm, 0-120 stupnjeva
cijena prihvatljiva s obzirom na duljinu sonde samo120 kn +pdv
-isti taj sa kratkom sondom (40mm) badave 38kn +pdv

http://www.mtb-inzenjering.hr/images/st ... .01_HR.pdf
http://www.mtb-inzenjering.hr/images/st ... .01_HR.pdf
Bolje malo pivo nego veliko hvala

AlkoholUnited

Post Postao/la AlkoholUnited » pet vel 05, 2016 11:58 am

Grga svaka cast, hvala!

Posto tek ulazim u pivarenje i tek slazem opremu, puno toga ne znam, tako recimo dali ta sonda treba ici sto dublje prena sredini u kotlic ili je sasvim dostatno da viri koj cenat dva unutar, jer kod mene ce se ukomljavanje vrsiti u pivskok bacvi nadogradjenoj sa inox limom a gore ce biti poklopac koji ce na sredini imati jedanu mjesalicu koja ce sve to lagano okretati.. dali posto ce biti mjesalica i rasporedjivati masu unutar ukomljivaca ima smisla stavljati termometar sa nekom duzom sondom, ili bi bio dobar i onaj sa kratkom?
Zadnja izmjena: AlkoholUnited, dana/u pet vel 05, 2016 2:25 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Don Genovese

Post Postao/la Don Genovese » pet vel 05, 2016 1:22 pm

AlkoholUnited je napisao/la:Grga svaka cast, hvala!

Posto tek ulazim u pivarenje i tek slazem opremu, puno toga ne znam, tako recimo dali ta sonda treba ici sto dublje prena sredini u kotlic ili je sasvim dostatno da viri koj cenat dva unutar, jer kod mene ce se ukomljavanje vrsiti u pivskok bacvi nadogradjenoj sa inox limom a gore ce biti poklopac koji ce na sredini imati jedanu mjesalicu koja ce sve to lagano okretati.. dali posto ce biti mjesalica i rasporedjivati masu unutar ukomljivaca ima smisla stavljati termometar sa nekom duzom sondom, ili bi bio dobar i onaj sa kratkom?
Duljina osjetila je osobna stvar. Praksa kod mene je pokazala da bi bilo dovoljno i 40mm (fulat će ti cca -0,3°C od sredine). Druga opcija je da li uopće bušiti i variti? Ako nećeš imati mješalicu, koja ti i ne treba za 50l lonac, onda uzmeš aksijalnu izvedbu duljine cca 400mm pa ga staviš odozgora u lonac, pa dok manipuliraš s loncem kod čišćenja, nećeš vibracijski stresati bimetalni term. i on će dulje trajati, i biti točniji.
Grga-osijek, daj posloži malo izvedbe s cijenama, da se vidi koja je par sa kojom cijenom za Alkoholca.
Sreće na vreće, pivu na nepce i ne buš trebal ni zubotrebce ... Vito.

grga-osijek

Post Postao/la grga-osijek » pet vel 05, 2016 1:54 pm

A što da ti ja kažem ima mnogo pametnijih od mene .
Moj prijedlog, ako ne ideš s REX-ovima STC-ovima i inima, na poklopac staviti ulaz sa brzom spojnicom za cirkulaciju i ispiranje( slika više govori)
,pumpa vulgaris veš mašina , sa strane bakra ubušiš rupicu da knap ulazi sonda od termometra iz sve za pivo. Prilikom cirkulacije koja radi cijelo vrijeme ukomljavanja imaš točan podatak o temperaturi sladovine i nemaš potrebe za drugim termometrom. Nego koji motor misliš za miješanje koma koristiti , jeli misliš baš miješati ili rezati ? Ima tu još mnogo za dodati ali bar na ovom forumu možeš sve pronaći i od iskrenih ljudi savjet dobiti
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

grga-osijek

Post Postao/la grga-osijek » pet vel 05, 2016 1:58 pm

Don , iskreno nemam pojma što da složim,

AlkoholUnited

Post Postao/la AlkoholUnited » pet vel 05, 2016 2:08 pm

Inace da ne odem puno van teme, bacva koja je sad 50 l nadogradit cu je sa inox limom debljine 2mm nekih 30 cm u vis tako da ce ipak kapacitet biti malo veci od 50l, sto se termometra tice stvarno ste puno pomogli sad bar znam sto uzeti i gdje.

Pozdrav svima, i hvala!

AlkoholUnited

Post Postao/la AlkoholUnited » sub vel 06, 2016 8:20 am

evo narucio sam ovo dolje nadam se da ce biti ok...

- vrsta mjerila: Bimetalni termometar
- proizvodač: WIKA
- tip: A4572
- nazivni promjer: fi 63 mm
- mjerno područje: 0/120 °C
- klasa: 2,0
- procesni priključak: R1/2" aksijal, Ms
- sonda: fi11 x 63 mm, Ms
- materijal kućišta: Aluminij
- tehnički list: TM 45.03

cijena 50,00 kn+pdv
+ dostava 25,00 kn