Carina na pivske proizvode

... razne, manje tehničke diskusije

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
vkralj

Carina na pivske proizvode

Post Postao/la vkralj » pon svi 10, 2010 11:51 am

Evo otvaram novu temu u vezi carine jer trenutno imam problema s uvozom.
Naručio sam iz hbs24 kvasaca, ispirač boca, stalak za sušenje boca, ventil za punjenje boca i ženska mi kaže da ona to ne može ocariniti na fizičku osobu jer po njoj to nije za kućnu upotrebu.
Kaže mi da će vratiti paket nazad i ubuduće da to šaljem preko neke firme koja se bavi tom uslugom (u ovom slučaju proizvodnje pive)

Kakvih vi iskustava imate, kako ste naručivali i riješavali tu carinu?

Ferdo

Post Postao/la Ferdo » pon svi 10, 2010 12:36 pm

Kučka.

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pon svi 10, 2010 1:25 pm

nazovi, moli kumi plači... reci da je skupa poštarina pa si sve odjednom naručio da ne plaćaš poštarinu pet puta. po kojoj osnovi to nije za kućnu upotrebu?

vkralj

Post Postao/la vkralj » pon svi 10, 2010 2:33 pm

ma jesam, baš je neka nadrkana ženska tamo (a u ZG ne mogu otići kad oni primaju stranke 08-09 i 12-13 h)
ma priča kak ona nikad to nije vidjela i ne može utvrditi da je to za kučnu upotrebu i po računu ne može to isto vidjeti

admin
Site Admin

Post Postao/la admin » pon svi 10, 2010 5:17 pm

pošalji joj linkove na homebrew shop s kojeg ste naručili pa neka si pogleda da li je to za industriju ili nije...

Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » pon svi 10, 2010 6:28 pm

Sorry guys, I have to answer in English because I have TONS of work and just don't have time to translate.

But, this happened to me too. Those women are fucked.

You need to be really forceful with them and say it's for personal consumption, that you are NOT selling it. You need to explain that this is your hobby and you do this like other people make wine. And it's also not illegal so I don't think she has any right to stop you from importing this stuff. You need to be very nice in case you have to deal with them again in the future, but you need to also be forceful. Explain to them that what you are ordering is not big enough to use for commercial beer making.

With us, they were even telling me that it's illegal to make beer at home and I told them they were wrong.

I think the key here is maybe to do smaller orders so that it doesn't get their attention. They suck!

I wish you luck. Be forceful with your case but also friendly if possible.
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer

Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » pon svi 10, 2010 6:37 pm

By the way, I don't think those women worked there last year. I ordered very large orders last year and had no problem. They inspected the packages but they didn't try to stop anything. And I never saw those women there until a couple of weeks ago.

I have ordered other stuff recently (and so did Milce) and everything got through okay. But those were smaller orders. That larger order really got them upset. They're fucking stupid.
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

vkralj

Post Postao/la vkralj » pon svi 10, 2010 6:38 pm

Ponovno sam je zvao i nakon iscrpnog razgovora rekla je da im pošaljem fax sa opisom svakog predmeta na računu pa da će onda vidjeti.
Poslao sam sad sve pa se nadam da će proći.
Uh što me to živaca koštalo!!!

Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » pon svi 10, 2010 6:46 pm

Nadam se da to radi.

Slijedeći put, naruči manje, so that you don't get their attention.
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

buky1

Post Postao/la buky1 » uto svi 11, 2010 6:46 am

to je zapelo na pošti carinjenja? Mislim da bi morali pustiti ako napišeš izjavu u kojoj bi stajalo da se baviš proizvodnjom piva iz hobija i da ni kvasac ni pivo nisu za daljnju prodaju. Matt dobro kaže, manje narudžbe uopce ne gledaju Ja sam zadnji put naručio nekoliko kvasaca, malo saaza i još neke epruvete i došlo je direktno kući, nisu ni zaustavljali na carini.

vkralj

Post Postao/la vkralj » pet svi 14, 2010 8:02 am

evo da javim da sam jučer primio napokon pošiljku i tako sav sretan pripremim se da očistim boce i pretočim pivu kad ono ispirača nema u pošiljci!?! I onda vidim papir koji ovi štrikaju u skladištu da su ispirač preskočili ili ga nisu imali u tom trenutku (naravno da sam ga platio). Ništ, prao boce "ručno" i napunio boce do ponoći. :)
E sad se idem svađati s ovim švabama (hbs24)!!!!

Matt
Kontakt:

Post Postao/la Matt » pet svi 14, 2010 2:42 pm

Dakle čestitam da ti je većina stvari došla!
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

Odgovori