Beeryard 2: 02-09-2017

Pročitati... sam naslov govori sve

Moderatori/ce: Poljo,sharkyboy

Odgovori
Avatar
Matt
Postovi: 1330
Pridružen/a: sub vel 13, 2010 10:44 am
Lokacija: Samobor
Kontakt:

Beeryard 2: 02-09-2017

Post Postao/la Matt » pon srp 24, 2017 8:56 am

Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
HOMEBREWING OD 1997
PIVSKI SUDAC OD 1999

http://www.hrvatskohomebrewprvenstvo.beer

Avatar
mali badem
Postovi: 3309
Pridružen/a: sub srp 02, 2011 4:09 pm
Lokacija: zagreb-južni

Post Postao/la mali badem » pon srp 24, 2017 11:00 pm

zanimljivo je bilo pogledati svih 7 dijelova edukativnog panela naše velike trojice s odmakom od godinu dana . puno odgovora pomaže razumijeti naše paušalne procjene situacije , njihovih ( kao proizvođača) i naših( kao potrošača koji razumiju proces) problema....
--o načinu čuvanja kegova i flaša s craft pivom je bilo riječi- na mjestu točenja. ove godine več postoji mjesto točenja koje ima komoru pa su svi kegovi na smirenoj temp .koja kegu produžuje trajanje-stvari se mjenjaju ...
--o sirovinama je bilo riječi . ništa mi nemamo osim slada iz Nove Gradiške.konkurencija je velika, u 20 kn razlike može se birati slad , al ovo je valjda ipak domači ječam - s naših polja.....zašto nije bolji , čišći slad ? - tehnologija , vlasnik ?
--o hmelju se pričalo i Gregurovcu. tko je bio vlasnik toga , čija je greška da nije izdržao još godinu dvije..u čemu i kome je graška ?
pred koju godinu do mene je došel njemački cascade. ne loš hmelj ali mu je trebalo promijeniti krsno ime da od njega ne očekuješ ono -- na drugoj zemlji i podlozi potpuno je drugačija ruža ključnih kiselina koje nas vesele..
vele dečki da trebaju godine da izađe konkretan provjereni karakter koji će kupiti. te godine podrazumijevaju ljenjivce koji očekuju zaradu odmah sad- od proizvođača-investitora do onih ( koji če izdati bilo kakve potvrde i obaviti analize)drugih ljenjivaca koji stopiraju sve- jer ne znaju, neče i čekaju dobru stimulaciju
--zanimljiva crtica Ribafisha s pitanjem Slovencu -zašto u Hr ne raste hmelj ? jer su ljeni ( ako sam dobro čuo.. ) paušalni odgovor koji poručuje -- imate veliki problem-- a mogli bi. ista je zemlja, G širina i dužina , podneblje ( sasvim osobno primječujem da njih puno češće pere kiša i žestoka kiša - jel to bitno ? ).
-- zanimljiva razmišljanja- vesele me prijateljstva i razumno razmišljanje da su problemi negdje drugdje a ne da se svi bore za dvojicu koji bi htjeli pivu, baš taj dan otiči na pivu .nadam se da se povečanjem broja pivovara može promijeniti samo na bolje jer ne sumnjam u ovu našu izvornu ekipu kućnih pivara- s kojima odrastam, koji su se odvažili --- nego tek se bojim gladnih brze love ,bezsramne beštije kojima je svejedno jel prodaju kamen, šumu ili vodu......jer craft piva je njima roba........pa bi mogli napraviti metež.
-ovo je samo crtica nemušta , ne dorađena, misli onog koji nije u toj priči a želi joj da raste zdravo..

:hmelj: :zivjeli2:

Ps. hvala dečkima na ponuđenom i Matt-u na obavijesti :hmelj: :hmelj:

Odgovori