Moje ime je Tomislav, imam 28 god, iz Sl. Broda sam...
Prije koji mjesec sam prvi put popio pivo u Medvedgradu i odlučio da cu skuhati svoje. Tada nisam imao vremena početi jer se bavim pčelarstvom a onda je bila špica sezone. Uglavnom, sada imam više vremena pa krecem polako. Kupio sam knjigu pivo iz vlastitog podruma i juče u Novoj Gradišci 50 kg slada. To je za sada sve što imam + izvor pitke vode inekoliko lonaca/flaša/buradi/cjedila....
Od alkohola sam do sad proizvodio svega i svačega: vino crno i bijelo, rakije od šljiva, jabuka, krušaka,grožđa, a po prvi puta upravo kuha jedan kazan od kajsija. Isto tako imam i nekoliko likera sa medom i komovicom kao bazom a onda dodajem unutra šipak,višnje,orahe,metvicu i/ili razne trave itd.
Htio sam probati peći rakiju od meda, ali kada sam smutio sve to se pretvorilo u tako dobru medovinu pa smo popili većinu u takvom stanju i ostalo mi je možda 30 lit. Ako sljedeće vrcanje (kasna livada) bude dobro, i ove godine cu opet praviti oko 200 lit medovine od koje ce pola biti za popiti a druga polovica za rakiju od meda i ocat od meda.
Uglavnom, sada je red na pivu!
Imam tih 50 kg slada pa bi molio da ako netko želi mjenjati nešto hmelja i kvasca za slad nek se javi.
I pitanje, kakva su iskustva sa sladom iz Gradiške?
Nadam se da će se nekom dati pročitati ovo predtavljanje XD